Fotod: Genfi autonäitusel esitleti ühte maailma kõige võimsamat elektriautot (5)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia sportautode tootja Pinfarina esitles Genfi autonäitusel 2,6 miljonit dollarit maksvat elektrilist hüperautot Battista, mida valmistatakse kokku 150 tükki. Autotootja sõnul on tegu ühe kõige võimsama elektriautoga maailmas.

Battistal on neli elektrimootorit – igale rattale üks koguvõimsusega 1400 kW, mis teisendub jalustravabaks 1900 hobujõuks. Nelja mootorit toidab energiaga 120 kWh aku (seda on 20 kWh rohkem, kui Tesla Model S ja Model X akul). Auto maksimaalne pöördemoment on 2300 Nm ja see kiirendab nullist saja kilomeetrini tunnis alla kahe sekundiga.

Battista tippkiirus on 350 km/h, mis ei ole maailma kiireim, kuid Pinfarina sõnul on tegu kõige võimsama teedel sõitmiseks lubatud Itaaliast pärit autoga. Arvestades, et Itaaliast pärineb terve hulk väga tuntud superautode tootjaid, siis on tegu väga julge väitega.

Ülivõimas elektriauto suudab ideaalis ühe laadimisega läbida 450 kilomeetrit, kuid Pinfarina hinnangul ei hakka mitte ükski omanik sellise sõidukiga tõenäoliselt kunagi nii rahulikult sõitma, et seda tulemust kätte saada.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles