Tuleva loob kolmanda samba pensionifondi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleva pensionifondi üks asutajatest Tõnu Pekk
Tuleva pensionifondi üks asutajatest Tõnu Pekk Foto: Mihkel Maripuu

Pensioniühistu Tuleva andis reedel finantsinspektsiooni avalduse, et käivitada Tuleva kolmanda samba fond, mis investeerib täies ulatuses aktsiatesse.

Ühistu juhi Tõnu Peki sõnul on kolmanda samba fondi käivitamine olnud plaanis algusest peale. Uue fondi nimeks saab Tuleva Vabatahtlik Pensionifond, teatas ühistu. Fondi valitsemistasu saab olema 0,3 protsenti aastas ning plaanitud kogukulu maksimaalselt 0,5 protsenti aastas.

Pekk ei osanud hinnata, kui kiiresti Finantsinspektsioonil Tuleva avalduse menetlemine läheb, kuid väljendas lootust, et uus fond võiks tegutsemist alustada veel 2019. aastal.

Uus fond hakkab investeerima 100-protsendiliselt maailma aktsiaturule, jäljendades MSCI ACWI indeksit. Esimestel aastatel hoiab fond kuni 5 protsenti varadest likviidsusreservis.

Alates 1. aprillist tõuseb Tuleva ühistu uute liikmete liitumistasu 100 eurolt 125 eurole. Ühistu kasutab liitumistasusid uute fondide loomiseks, mis võimaldavad inimestel lihtsalt ja madalate kuludega pensioniks raha koguda. Peki sõnul on enne aprilli inimestel siiski veel võimalik liituda 100-eurose liitumistasuga.

Tuleva teise samba pensionifondi saab valida igaüks ning selleks ei pea astuma Tuleva ühistu liikmeks. Teise samba pensionifondi vahetamine on tasuta ning seda saab teha oma internetipangas ning pensionikeskuse lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles