Rootsi lahingukaater põrutas õppustel vastu kaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi sõjaväe CB90 klassi lahingukaater Stockholmi saarestikus. Arhiivifoto.
Rootsi sõjaväe CB90 klassi lahingukaater Stockholmi saarestikus. Arhiivifoto. Foto: EMIL NORDIN / TT / EXPRESSEN / SCANPIX

Stockholmi skäärides toimuva sõjaväeõppuse ajal sõitis täna ennelõunal CB90 klassi lahingukaater vastu kaid, vigastada sai seitse inimest, kellest kaks toimetati helikopteriga haiglasse.

Seitsmest vigastatust kuus olid ajateenijad ning üks kaitsejõudude palgal olev inimene.

Rootsi veeteedeameti mere- ja lennupäästekeskuse teatel juhtus õnnetus Rootsi pealinnast kirdes Lådna saare juures.

Lahingukaatri pardal oli 18 inimest, kui see sõitis hooga kai pihta.

«Seitse inimest on vigastatud. Kaks neist toimetati veeteedeameti päästekopteriga haiglasse ning ülejäänud viis viidi kiirabiautoga maismaale,» täpsustas veeteedeameti pressiesindaja Daniel Lindblad.

Ta lisas, et kõik kannatanud olid kontaktsed, kuid vajasid siiski haiglaravi.

Rootsi amfiibrügemendi kommunikatsioonijuht Jonas Olsson lisas, et õnnetus juhus õppuse ajal.

«Kella 11 ajal (Eesti aja järgi kella 12 paiku - toim) sõitis lahingukaater otsa kaile Lådna saarel. Õnnetus juhtus maabumise harjutamise käigus, kui paat tabas kaid. Hädakutsungi said politsei ja rannavalve,» rääkis Olsson.

«Me alustasime abi andmist sündmuskohal, kahel inimesel kahtlustasime koljuvigastusi ja nemad otsustasime saata päästekopteriga haiglasse. Nende olukorrast on teada nii palju, et vigastused pole eluohtlikud,» lisas ta.

Kohalike elanike sõnul on Stockholmi saarestikus praegu väga tuuline. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles