Eestis üritab tegevust alustada uus sõidujagamisteenus

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Tallinnas üritab tegevust alustada järjekordne sõiduajagamisäpp, kuid vähemalt selle testversioon on osutunud osadele kasutajatele täiesti kasutuskõlbmatuks.

Maanteeameti strateegilise planeerimise direktorile Martin Lengile ja Pille Lengile kuuluv lahendus kannab nime Greenshift ning see üritab käima lükata klassikalist sõidujagamist, kus autojuhid võtaksid peale kokkulepitaval ajal samas suunas liikuvad jalamehi.

Sama üritasid mõne aasta eest teha näiteks lahendus Wisemile ja ka Taxify, kuid esimene põrus ja teine muutus sisuliselt taksoettevõtteks, mis vahendab vaid sõitasoovija määratud marsruute.

Teenuse kasutamiseks on vajalik laadida alla rakendus, mille beetaversioon on testimiseks juba väljas. Paraku ei õnnestu sellega vähemalt Android 9.0 telefonis kasutajatel endale kontosidki teha, rääkimata teenuse kasutamisest.

Foto: Kuvatõmmis

Mis puutub äriplaani, siis tulevikus plaanitakse sõidukijuhtidele hüvitada osa kulust, mis tekib lisasõitja enda lähedalt peale võtmisega ning enda töökoha lähedale viimisega. Maksmine käib teenuse eest pangakonto äpi sisestamise abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles