Eesti tööstus sai hoo sisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tööstus sai hoo sisse
Eesti tööstus sai hoo sisse Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tööstusettevõtted tootsid jaanuaris 5 protsenti rohkem toodangut kui mullu samal ajal, toodang suurenes töötlevas tööstuses ja energeetikas, kuid vähenes mäetööstuses.

Töötlevas tööstuses toodeti jaanuaris 4 protsenti rohkem toodangut kui 2018. aasta samal kuul. Enam kui pooled tööstusharud ületasid jaanuaris eelmise aasta sama kuu mahu, teatas statistikaamet.

Toodangu mahu kasvu põhjustas eelkõige arvutite ja elektroonikaseadmete, toiduainete tootmise ja elektriseadmete tootmise suurenemine. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang puidu töötlemises ja metalltoodete tootmises.

Välisturule müüdi jaanuaris 69 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. Korrigeerimata andmetel suurenes toodangu müük võrreldes 2018. aasta jaanuariga ekspordiks 6 protsenti ja koduturule 2 protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmete alusel toodeti 2019. aasta jaanuaris võrreldes detsembriga tööstuses kokku 1 protsendi võrra rohkem toodangut. Töötleva tööstuse toodang jäi samale tasemele. 2018. aasta jaanuariga võrreldes suurenes elektritootmine 3 protsenti ja soojuse tootmine 30 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles