VKG: eelrafineerimistehase loomise idee on kaalumist väärt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
04.11.2015. KOHTLA-JÄRVE. 
Viru Keemia Grupp juhatuse esimees AHTI ASMANN. 
FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
04.11.2015. KOHTLA-JÄRVE. Viru Keemia Grupp juhatuse esimees AHTI ASMANN. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Viru Keemia Grupi (VKG) juhatuse esimehe Ahti Asmanni sõnul on Eesti Energia plaan luua põlevkiviõlitootjatele ühine eelrafineerimistehas kaalumist väärt.

VKG juhi hinnangul võimaldaks eelrafineerimistehase rajamine muuta spetsiifiliste omadustega põlevkiviõli standardsemaks ja paremini turustatavaks. Ühtlasi suurendaks see oluliselt tootele lisatavat väärtust.

«Lisandväärtuse konkreetset kasvu on hetkel raske prognoosida, kuid kindlasti oleks tegemist kvalitatiivselt uuele tasemele jõudmisega,» ütles Asmann BNS-ile.

Ta rääkis, et maailmas levinud praktika järgi peetakse eelrafineerimistehase puhul mõistlikuks ümbertöötlemisvõimsuseks vähemalt miljon tonni aastas. Kuna investeering ulatuks sadadesse miljonitesse eurodesse, siis peaks see VKG juhi hinnangul kindlasti arvesse võtma kogu Eesti põlevkivitootjate vajadusi.

Eelmisel nädalal ütles Eesti Energia juht Hando Sutter intervjuus Postimehele, et Eesti põlevkiviõlitootjad peaksid koostöös riigiga rajama eelrafineerimistehase, et tagada põlevkiviõli väävlisisalduse vastavus nõuetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles