Cleveroni juht: ettevõtja jaoks on Reformi tulemus igati postiivne

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cleveroni juht Arno Kütt.
Cleveroni juht Arno Kütt. Foto: Marko Saarm / Sakala

Cleveroni juht Arno Kütt ütles, et ettevõtja seisukohalt on Reformierkonna hea valimistulemus igati postitiivne, kuid niivõrd ülekaalukas võit tuli üllatusena.

Küti sõnul tõi Reformierakonnale suure edu Keskerakonna valitsuse viimase kahe aasta otsused. «Eks inimesed ei olnud praeguse valitsuse ja maksusegadusega rahul. Ju ei vastanud Keskerakond ootustele ja otsustati, et just Reformierakond suudab riiki vedada,» ütles ta.

Suurimaks üllatuseks oli Küti sõnul Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) hääled. «Sotside nõrk tulemus oli pigem ootuspärane, aga just see, et EKRE nii palju e-hääli sai, oli üllatav. Tegelikult ei oodanud ka, et Reformierakond nii ülekaaluka võidu saavutab,» lisas ta.

Küsimusele, keda ta sooviks koalitsioonis näha, ütles Kütt, et loogiline oleks Reformierakonna välja pakutud Isamaa ja Sotsiaaldemokraatide koalitsioon. «Uus valitsus võiks tuua stabiilsust,» lõpetas ta.

Riigikogu valimised võitis kindlalt Reformierakond, mis kogus 162 332 häält ehk 28,8 protsenti häältest. Keskerakonna poolt hääletas 129 823 valijat (23 protsenti häältest), Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) poolt 100 439 valijat (17,8 protsenti häältest), Isamaa poolt 64 239 valijat (11,4 protsenti häältest) ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) poolt 55 349 valijat (9,8 protsenti häältest).

Reformierakond sai 101-liikmelises riigikogus 34, Keskerakond 26, EKRE 19, Isamaa 12 ja sotsid 10 mandaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles