Keskpankade ühisaktsioon toimus Wall Streeti survel

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Föderaalreservi hoone New Yorgis
USA Föderaalreservi hoone New Yorgis Foto: SCANPIX

Keskpankade ühisaktsiooni Euroopa võlakriisi leevendamiseks soovitasid USA keskpangale Wall Streeti investeerimispankade ja -firmade juhid septembris toimunud eraviisilisel kohtumisel.

27. septembril toimunud kohtumisel tegid investeerimispankurid keskpangale mitmeid ettepanekuid, kirjutab The Wall Street Journal. Kohtumisest võtsid osa finantskriisi ajal USA keskpanga (Föderaalreservi) juurde loodud Investorite nõuandekomitee liikmed, kelle hulka kuuluvab teiste hulgas ka maailma suurima võlakirjafondi PIMCO kaasjuht Mohamed El-Erian.

Kolm tundi kestnud nõupidamisel tegid pankurid Euroopa võlakriisi leevendamiseks Föderaalreservile mitmeid ettepanekuid. Nendeks olid koordineeritud krediidipoliitika lõdvendamine ja/või Euroopa Keskpanga poolne rahapoliitika kvantitatiivne lõdvendamine (ehk nn rahatrükk). Pankurid nõudsid ka riikide võlakirjadele keskpanga garantiid, investeerimist Euroopa riikidesse ja pankadesse, kapitalikontrolli sisseviimist, IMFi rekapitaliseerimist ja muid meetmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles