Kommentaar: 4 põhjust, miks Ratase ja Kallase liit oleks parim (15)

Harry Tuul
, BNS-i ja Postimehe majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas ja Kaja Kallas
Jüri Ratas ja Kaja Kallas Foto: montaaž

Kui lühidalt kokku võtta, siis mitmes mõttes oleks kõige kasulikum Jüri Ratase juhitava Keskerakonna ja Kaja Kallase juhitava Reformierakonna ühine valitsus.

Esiteks oleks tegu enamikku eestimaalasi esindava koalitsiooniga ning seda suhteliselt laial skaalal. Nii jõukamaid kui ka vaesemaid, nii ettevõtjaid kui ka palgatöölisi, nii eestlasi kui ka venelasi.

Teiseks oleks tegu kõige stabiilsema liiduga, kuna koosneks vaid kahest osapoolest. 

Kolmandaks, kahe erakonna kõlavamad lubadused kattuvad – näiteks tõsta pensione ja ehitada maanteed laiemaks. Ning kuigi retoorikas ollakse maksupoliitikas justkui vastaskallastel, siis tegelikult asutakse ka selles küsimuses üsna lähedal ning Keskerakond pole kiivalt kinni hoidnud astmelisest tulumaksust. Seega võidakse vabalt tõsta näiteks tulumaksuvaba miinimum kõigile 500 euroni.

Ning lõpetuseks. Väike, aga oluline, detail seegi, et sellisel koalitsioonil oleks tuntav või isegi tugev toetus ettevõtjailt, kes on sellisest liidust aastaid unistanud.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles