Millest unistavad su parimad töötajad?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Põnev töö ja hea palk on muidugi hädavajalikud, et häid inimesi tiimis hoida. Aga on veel palju asju – kas või tasuta hommikusöök või kinnimakstud hobi –, mis neile rõõmu teeb, neid töökohaga seob ning neid rohkem pingutama paneb.

Pole kahtlustki, et inimesed, kes Directori klubis ja Pärnu juhtimiskonverentsil osalevad, kuuluvad erialaselt tublimate hulka ning on ka muidu ärksad ja terased. Mõnusad inimesed, kellega on mõnus kohtuda ja paar sõna juttu ajada.

Palusime just neil, kes viimases Directori klubis ja Pärnu juhtimiskonverentsil käisid, öelda, milliseid mitterahalisi boonuseid ja soodustusi nad ise kõige rohkem tööandjalt sooviksid.

Saime kokku veidi üle 150 vastuse, nii et meie nimekiri ei pretendeeri lõplikule tõele. Aga igal juhul annab see hea pildi, mida head töötajad meie eraettevõtetes ja avalikus sektoris tööandjalt ootavad.

17 kõige populaarsemat soodustust, privileegi ja boonust

1. - 2. koht

26 punkti

SPORT

Ülekaalukalt ruulivad spordiga seotud toetused. Kõige rohkem soovitakse spordiklubi kasutamise kompensatsiooni, aga tähtsad on ka võistluste osalemistasude kinnimaksmine, tiimiga ühised treeningud ja võistlustel käimine, firma logoga spordiriided/varustus. 

koht

15 punkti

TÖÖALASED TÄIENDUSKOOLITUSED

Täienduskoolitus ei peaks olema asi, mida teha linnukese pärast. Tähtsad on kõrgetasemelised koolitused nii Eestis kui välismaal, sh tarkvarakoolitused. Siia alla lähevad ka põnevad, arendavad projektid ja erialased konverentsid nii Eestis kui välismaal, samuti töö sama ettevõtte välismaa harus, nagu «vahetusüliõpilane».

3.-5. koht

13 punkti

TASUTA LÕUNAD

Tasuta lõuna oli toiduga seotud soodustustest kõige enam hinnatud. Miks meil ei võiks olla töökohal tasuta tervislik toit? Või tasuta lõunasöök või kolm eurot lõunasöögiraha. Samuti võiks ettevõttel olla kokkulepe mõne hea söögikohaga, et viia sisse kaardisüsteem. Ja tööl võiks olla alati täidetud puuviljakorv.

TÄIENDAV PUHKUS

Täiendav puhkus (näiteks seitse päeva), kas lihtsalt preemiaks või tööstaažiga seotuna.  Lisapuhkust võiks võtta kas siis laste koolivaheajal või jõulude ajal (kokkuleppel mõistagi ka muul ajal, näiteks perekondlike sündmuste puhul).

MITTETÖISED TÄIENDUSKOOLITUSED

Mitte-tööalased täienduskoolitused töötaja vabalt valitud alal. Need võiksid olla seotud ka selliste teemadega nagu tervis, psühholoogia, loomingulisus, lapsevanemaks olemine, peresuhted jms. Kui töötajal on eraelus asjad korras, siis panustab ta ka töösse suurema kirega.

6.-7. koht

11 punkti

REIS

Reis kindla eelarve piires, ideaalis koos tasulise puhkusega. Sisse võiks viia ka iga-aastase loosi «Reisile kahele». Kõik need, kes on töötanud üks kuni viis aastat, osaleksid reisiloosis naaberriiki.

Loe, mida su töötajad veel tahavad, Directori detsembrinumbrist. Lisaks küsis Director parimatelt tööandjatelt, kuidas nemad oma parimaid töötajaid hoiavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles