Pottseppade tööturgu solgivad musta töö tegijad (5)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Eesti Pottsepad esimehe Aleksander Ljubajevi sõnul paiskavad kutsekoolid aastas turule ligi poolsada uut pottseppa, kellega pole midagi peale hakata. 
MTÜ Eesti Pottsepad esimehe Aleksander Ljubajevi sõnul paiskavad kutsekoolid aastas turule ligi poolsada uut pottseppa, kellega pole midagi peale hakata. Foto: Sille Annuk

Pottseppade tööturul tegutseb palju maksudest kõrvalehiilijaid, kes ehitavad küttekehi ümbrikutasu eest. Tööturgu solgivad nii ümbrikupalga maksjad kui ka otse kutsekoolist tulnud tegijad, kes teevad praaktööd.

MTÜ Eesti Pottsepad juhatuse esimehe Aleksander Ljubajevi sõnul on olukord keeruline. Üks põhjus on tema sõnul valdkonna areng: kütteseadmete kombineerimine, automatiseerimine ning muude nüüdisaegsete vahendite kasutuselevõtt nõuab pealehakkamist ja koolitusi. Teine probleem on turusolkijad. «Mustalt tegutsejaid on väga palju ja see röövib käivet neilt, kes maksavad makse,» selgitas ta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles