Team Haanja sponsorid: täielik pettumus, lõpetame toetamise kiiremas korras

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue tervisekeskuse nurgakivi panid paika (vasakul) Mapri Ehituse juht Tarmo Roos, Anne Medicali juhatuse liige Marleen Mang ja linnapea Urmas Klaas.
Uue tervisekeskuse nurgakivi panid paika (vasakul) Mapri Ehituse juht Tarmo Roos, Anne Medicali juhatuse liige Marleen Mang ja linnapea Urmas Klaas. Foto: Sille Annuk

MTÜ Team Haanja toetajad Tallink, Merko Ehitus, Kapitel, Mapri Ehitus, Elke Grupp ja Nurmet OÜ kinnitavad, et lõpetavad sportlaste toetamise.

Mapri Ehituse tegevjuhi Tarmo Roosi sõnul on Karel Tammjärve ülestunnistus dopingu tarvitamisest täielik pettumus ja suure tõenäosusega Team Haanjat enam ei toetata.

«Meie leping järgmine kuu lõpeb, rahad on ammu kantud,» ütles Roos. Mapri toetas suusatamist 25 000 euroga, mis suunatakse tema sõnul nüüd mõnele teisele spordialale.

Karel Tammjärve isiklike sponsorite nimekirjas on Nurmet OÜ. Ettevõtte juht Illar Roots täpsustas, et nad ei ole Tammjärve isiklik sponsor, vaid Haanja Teami välireklaami klient. «Tänaste uudiste valguses me arvatavasti koostööd ei jätka. Selline reklaam ei ole ühelegi toetajale meeldiv,» ütles ta.

Seda, et Tammjärve dopingu kasutamine toimus sponsorite raha eest, Roots ei teadnud. «Kuulen teie käest esimest korda. Väga piinlik, et selline asi on aset leidnud, et sport ei ole puhas,» ütles ta.

«Tallinki seisukoht on ühene, sport peab olema aus ja puhas. Ja kindel on see, et neid, kes sporti ausalt ei tee, Tallink toetada ei soovi,» ütles laevafirma kommunikatsioonijuht Katri Link.

Team Haanja peasponsor on Merko Ehitus, mille suuromanikuks on Toomas Annus. Merko ja ettevõtte aktsionärid toetasid suusatiimi sel hooajal 150 000 euroga. Annus toetab ettevõtmist ka teise ettevõtte kaudu. Nimelt on temale kuuluv kinnisvaraarendaja Kapitel andnud tiimile lisaks 50 000 eurot.

AS Merko Ehitus ja AS Kapitel nõukogu esimees ​Toomas Annus ütles, et on isiklikult ja temaga seotud ettevõtete kaudu sporti, sealhulgas suusatamist, nii tippspordi kui ka harrastusena, toetanud üle paarikümne aasta. «Oleme püüdnud olla stabiilsed toetajad, kelle panus ei ole kunagi sõltunud tulemustest, vaid andnud igapäevast kindlustunnet. Värskete Seefeldi uudiste valguses ei ole mingit motivatsiooni toetamise jätkamiseks ja puudub igasugune soov seda isegi arutada.»

Elke Grupi tegevjuhi Veiko Karu sõnul tahab ettevõte tänase päeva valguses sponsorlepingu kiiremas korras ära lõpetada. Elke Grupp toetas Team Haanjat tänavusel hooajal 25 000 euroga.

«See läheb vastuollu meie maailmavaadete ja põhiväärtustega. Me oleme alati toetanud ausat konkurentsi ja ausat sporti. Täna ei tahtnud uskuda nende inimeste puhul seda. Enne uurmise lõppu me neid süüdi mõistma ei hakka, aga sponsorluse lõpetame kindlasti ära,» oli Karu pettunud.

Täpsustus: Tallink ei toeta Team Haanjat 10 000 euroga, nagu algselt artiklis märgitud, vaid toetas soodsamate laevapiletitega. 10 000 eurot oli suusatiimi eelarves kirjas ennetavalt ja eelnevate suusõnaliste kokkulepete põhjal ühepoolselt. Tallink pole Haanjale sellist toetust maksnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles