Tesla laseb Model 3 hinna alla ja sulgeb füüsilised poed

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model 3.
Tesla Model 3. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

Elektriautode tootja Tesla teatas neljapäeval, et hakkab viimaks müüma nüüdseks juba kaks aastat tagasi lubatud Model 3 baasversiooni, mille hinnaks on 35 000 dollarit.

Kõige odavama Model 3 müümiseks rahaliselt jätkusuutlikult peab ettevõte hakkama tegevjuhi Elon Muski sõnul sulgema esindusi ja vallandama töötajaid. Musk ütles konverentsikõnes ajakirjanikele, et sellise hinnaga Model 3 tootmine on «ekstreemselt keeruline.» Enne neljapäeva algas Model 3 hind 42 900 dollarist.

Raha säästmiseks muudab autotootja müügi täielikult veebipõhiseks ja vähendab füüsiliste poodide kadumise pealt kulutusi umbes viie protsendi võrra, sõnas Musk. Ta ei täpsustanud, kui palju poode suletakse ja kui paljud töötajad koondatakse, kuid lisas, et edaspidi jäävad avatuks vaid mõned üksikud esindused, mis hakkavad toimima infokeskuste ja galeriidena.

Tesla on koondanud alates juunist juba tuhandeid töötajaid, et tulla tasapisi välja aastaid teenitud kahjumist. Lisaks vähendas autotootja möödunud aastal kulutusi läbi tootmisprotsesside optimeerimise ning akude füüsilise suuruse vähendamise. Muski sõnul võib Tesla jõuda «väikse tõenäosusega» kasumisse juba selle aasta teises kvartalis.

Teslal õnnestus jääda 2018. aasta viimase kahe kvartaliga kasumisse, kuid prognoosib selle aasta esimeseks kvartaliks taaskord kahjumit. Tesla aktsia tõusis neljapäeval viis protsenti, kuid langes kauplemisjärgsetel tundidel 3,6 protsenti.

Euroopas tuleb kõige odavam mudel müügile millalgi järgmise kolme kuni kuue kuu jooksul.

Tesla Model 3 baasmudeli sõiduulatus on ühe laadimisega umbes 354 kilomeetrit ja selle tippkiiruseks on 200 km/h. Auto kiirendab nullist saja kilomeetrini tunnis 5,6 sekundiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles