Hando Sutter: kui valitsus paigas, tuleme välja mõtetega, kuidas Eestile raha teenida (4)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energial on seljataga edukas aasta, mida tõestab riigifirma nõukogu otsus pikendada töölepingut juhatuse esimehe Hando Sutteriga järgmiseks neljaks aastaks.
Eesti Energial on seljataga edukas aasta, mida tõestab riigifirma nõukogu otsus pikendada töölepingut juhatuse esimehe Hando Sutteriga järgmiseks neljaks aastaks. Foto: Konstantin Sednev

Eesti Energia nõukogu pikendas kolmapäeval nelja aasta võrra lepingut kontserni senise juhi Hando Sutteriga, kelle sõnul peaks riik koos põlevkiviõli tootjatega rajama eelrafineerimistehase. Liivi lahe meretuulepargist võiks aga saada Eesti ja Läti koostöö etalon.

Nõukogu otsustas üksmeelselt teiega lepingut pikendada, nii et polnud vaja konkurssigi korraldada. Kuidas nõukogu põhjendas otsust ja kas teid kutsuti ka kohvile?

Kohvil käimine pole Eesti Energias töövorm ja ma arvan, et see on nii ka teistes riigi äriühingutes. Nõukogu on meil väga professionaalne, eelmisel aastal strateegiat välja töötades osalesid nad meie ajurünnakutel, meil sellist vastandumise asja ei ole. Me oleme üsna ühel lainel.

Eesti Energia majandusaasta aruande järgi oli teie kuupalk eelmisel aastal 17 500 eurot. Kas uue lepinguga tõusis ka töötasu?

Minu palk pole ju kivisse raiutud, see koosneb kahest komponendist: sellest, mis ma iga kuu arvele saan, ja tulemustasust. Kui Eesti Energial läheb sama hästi või paremini kui eelmisel aastal, siis võib loota, et saan rohkem. Samas võin ka vähem saada.

Eelmise aasta juhatuse liikmete palgad tehti avalikuks nüüd, aasta pärast näeb jälle – midagi ei jää saladuseks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles