Buffett ostis seitse USA lehte

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berkshire Hathaway juht Warren Buffett New Yorgi börsi börsipäeva avamiskella tseremoonial.
Berkshire Hathaway juht Warren Buffett New Yorgi börsi börsipäeva avamiskella tseremoonial. Foto: SCANPIX

Legendaarne investor Warren Buffett, kes veel kaks aastat tagasi oli trükimeedia tuleviku suhtes väga skeptiline, ostis oma kodulinna ajalehe Omaha World-Herald ning veel kuus Nebraska ja Iowa osariikide kohalikku lehte.

Tehingu hind on 200 miljonit dollarit, mis sisaldab ka 50 miljonit dollarit võlga, mis meediakompaniil on, kirjutab The Wall Street Journal.

Buffetti juhitav investeerimisfirma Berkshire Hathaway omab päevalehte Buffalo News ning on USA suuruselt viienda ajalehe Washington Post suurim aktsionär.

Veel mõned aastad tagasi oli Buffett ajaleheäri suhtes väga skeptiline. Berkshire Hathaway aktsionäride üldkoosolekul 2009. aasta kevadel ütles ta, et ei ostaks enamikku USA lehti (lehekompaniisid) mitte mingisuguse hinnaga, põhjendades seda tiraažide langemise ja reklaamitulude kahanemisega. Ta hoiatas, et lugejate arvu kahanemise tõttu võivad paljud ajalehed seista silmitsi peaaegu igikestva kahjumiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles