Baltika sai jälle suure kahjumi

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika juht Meelis Milder
Baltika juht Meelis Milder Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES / PM/SCANPIX BALTICS

Moerõivaste müüja Baltika eelmise aasta kahjum oli 3,1 miljonit eurot. Viimasest 11 aastast on ettevõte kahjumlik olnud tervel seitsmel.

«Baltika Grupp peab radikaalselt muutma lähiaastate tegevus- ja finantseerimisplaani,» ütles Baltika Grupi juhatuse esimees Meelis Milder ettevõtte kahjumiga lõppenud aastat kommenteerides pressiteate vahendusel. «Kui senine plaan tugines rahvusvahelisele kasvule, siis seoses moeäri tegevuskeskkonna muutumisest tingitud vähenenud müükidele ning enamike frantsiisipartnerite ootamatult negatiivsetele finantstulemustele, peame edaspidi keskenduma äriprotsesside lihtsustamisele ning tegevuskulude järsule vähendamisele,» lisas ta.

2018. aasta kahjumi põhjusteks peab ettevõte Saksamaa ja Kesk-Euroopa kaubamajade ketiga Peek&Cloppenburg 2018. aasta sügisel toimunud koostöötingimuste muudatus, millega lõpetati Montoni kollektsiooni müük enamikes Saksamaa kaubamajades ning suurenenud turustuskulud Soome jaeturule sisenemisega.

«Samuti on Ukraina, Valgevene ja Venemaa keerulise majandusliku ja poliitilise olukorra tõttu sealsetel turgudel Baltika frantsiisipartnerite müügimahud ning maksevõime oluliselt vähenenud, mistõttu olime sunnitud lõpetama ennetähtaegselt frantsiisilepingud Valgevene ja Ukraina partneritega. Koostööd Venemaa partneriga jätkame vähendatud mahus,» märkis Milder. Ta lisas, et Balti riikide jaeturg peab tarbimise langusele paremini vastu: «Näeme siin positiivsemat müügitrendi, eriti Montoni ja Mosaici naistekollektsioonide puhul.»

Baltika eelmise aasta käive kahanes kuus protsenti 44,7 miljoni euroni. Nii väike oli käive viimati 2005. aastal.

Baltika eelmise aasta kahjum oli  3,1 miljonit eurot võrrelduna 58 000 euro suuruse kasumiga 2017. aastal. Ainuüksi neljandas kvartalis oli kahjum 1,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles