SKAIS2 megahankele laekus viis pakkumist, ka Nortalilt (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalkindlustusameti juht Egon Veermäe
Sotsiaalkindlustusameti juht Egon Veermäe Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti läbi aegade kallima IT-arendusprojekti SKAIS2 täiendavale 8-miljonilisele lisahankele laekusid pakkumised viielt Eesti IT-ettevõttelt, nende seas kehtivat 10-miljonilist lepingut ellu viivalt Nortalilt.

Sotsiaalkindlusameti infosüsteemi täiendavaid töid on valmis ellu viima ettevõtted Medisoft, Heisi IT, Nortal, Avalanche Laboratory ja Iglu.

Sotsiaalministeeriumi Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse (TEHIK) sotsiaalkaitse talituse juhataja Martin Hundi sõnul on hetkel pakkumused hankekomisjoni poolt üle vaatamisel ja hanke tingimustele vastavuse kontrollimisel. Hanke võitja selgumise tähtaega on tema hinnangul veel keeruline öelda.

«Tegemist on väga mahukate pakkumustega ja kuna oleme neid alles menetlemas, siis on hetkel keeruline konkreetset kuupäeva välja lubada. Pakkumused kehtivad kolm kuud ning me loodame, et vajadust seda aega pikendada ei ole. Edukad pakkujad saame avalikustada siis, kui on möödunud ka vaidlustamise periood, mis on kaks nädalat pärast pakkujatele otsuse teatavakstegemist,» rääkis Hunt.

SKAIS2 praegustele arenduspartneritele Nortal ja  Trinidad Wiseman on seni teostatud tööde eest makstud 710 000 eurot. Kogu lepingu eeldatavaks mahuks nendega on 10 miljonit.

Nende töö fookus on praegu suunatud perehüvitiste teenuse väljaarendamisele ja sotsiaalteenuste iseteeninduse loomisele, eesmärgiga võimaldada kodanikele e-teenuste kasutamist alates 2019. aasta sügisest.

Uue hankemenetluse väljakuulutamise tõi kaasa soov kasutada ära viimast võimalust Euroopa Liidu fondide raha.

Koos kõigi õnnestunud ja rappa läinud hangetega läheb sotsiaalkindlustusameti infosüsteemi arendus maksma 23 miljonit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles