Graafik: Eesti Energia juhtidel tõmbas mullu kõva palgatõusu kinni (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter, finantsdirektor Andri Avila ja meediasuhete juht Kaarel Kuusk.
Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter, finantsdirektor Andri Avila ja meediasuhete juht Kaarel Kuusk. Foto: Erik Prozes

Eesti suurima riigifirma Eesti Energia juhtide palk eelmisel aastal küll tõusis, kuid oluliselt vähem kui varasemalt.

Eesti Energia juhatuse esimees on 2014. aasta detsembris Hando Sutter. Möödunud aastal teenis ta aasta peale kokku 210 000 eurot, mis teeb keskmiseks kuupalgaks 17 500 eurot. Seda on 4 protsenti ehk 654 eurot rohkem kui 2017. aastal. Võrdluseks, tunamullu kerkis tema kuupalk märkimisväärselt enam, pea 3200 eurot.

Eesti Energia teine juhatuse liige, Raino Pajo, teenis mullu keskmiselt 11 375 eurot, mida on pea 5 protsenti enam kui tunamullu. Juhatusse kuuluvad Margus Vals ja Andri Avila teenisid kuus 11 250 eurot. Tunamullu kerkis kolme mehe kuupalk aga 2025 eurot.

 

Eesti Energia juhatuse tasustamist reguleerib riigivaraseadus ja tasu suuruse otsustab nõukogu. Juhatuse liikmele võib maksta ka täiendavat tasu, kuid selle suurus kokku ei tohi ületada juhatuse liikme neljakordset keskmist kuutasu eelmisel majandusaastal.

Täiendava tasu määramine peab olema põhjendatud ja arvestama kontserni eesmärkide täitmist, loodud lisandväärtust ja turupositsiooni. Lahkumishüvitist võib maksta üksnes juhul, kui nõukogu kutsub juhatuse liikme tagasi oma algatusel enne tema volituste lõppemist, ja selle suurus ei või ületada juhatuse liikme kolme kuu tasu.

Seevastu Eesti Energia nõukogu liikmete töötasu jäi läinud aastal paigale. Nõukogu esimehe kuutasu oli 2000 eurot ja lihtliikmel 1000 eurot. Vahe 2017. aasta ja 2018. aasta tuleneb sellest, et nõukogu palku korrigeeriti poole aasta pealt.

Eesti Energia käive ulatus mullu 875 miljoni euroni. Puhaskasum suurenes aastaga 6 protsendi võrra 106 miljoni euroni.

 
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles