Muumimaa saab Soome kultusbrändilt hiigeldividendid

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Alahuhta-Kasko juhtimisel on Marimekko äri jõudsasti edenenud.
Tiina Alahuhta-Kasko juhtimisel on Marimekko äri jõudsasti edenenud. Foto: Jorma Marstio/Lehtikuva

Soome teemapargi Muumimaa operaator ja Muumi tegelaste õiguste omanik Moomin Character saab põhjanaabrite kultusbrändilt Marimekko 1,14 miljoneid dividende.

Nimelt otsustas Marimekko nõukogu teha aktsionäride üldkoosolekule teha ettepaneku maksta korralisi dividende 0,60 eurot aktsia kohta ning lisaks veel 1,25 eurot erakorralisi dividende, mida makstakse Helsingi peakorteri müügist saadud kasumist.

Pärast Tiina Alahuhta-Kasko saamist ettevõtet juhiks kolm aastat tagasi, on Marimekkost saanud üks säravamaid ettevõtteid Helsingi börsil. Marimekko aktsia on selle aasta algusest kerkinud 26 ning aastaga tervelt 100 protsenti.

Eelmise aasta käive kasvas üheksa protsenti 111,9 miljoni euroni, kasum ilma peakontori müügist saadud erakorralise kasumita 40 protsenti 12,2 miljoni euroni.

Marimekko suurim aktsionär on Mika Ihamuotila, kellele kuulub 16 protsenti ettevõtte aktsiatest. Suuruselt teine aktsionär on Moomin Characters.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles