Tootjahinnad tõusid jaanauris

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööstustoodang
Tööstustoodang Foto: Egert Kamenik / Postimees

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2019. aasta jaanuaris võrreldes 2018. aasta detsembriga 0,6 protsenti ja võrreldes 2018. aasta jaanuariga 0,3 protsenti, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas jaanuaris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hinnatõus elektrienergiaga varustamises, mäetööstuses ja kütteõlide tootmises, samuti hinnalangus  puidutöötlemises ja puittoodete tootmises.

2018. aasta jaanuariga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus elektri- ja soojusenergiaga varustamises, toiduainete ning metalltoodete tootmises. Samuti hinnalangus elektroonikaseadmete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli jaanuaris võrreldes detsembriga 0,0 protsenti ja võrreldes 2018. aasta jaanuariga -1,8 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langes keskmisest enam rõivaesemete, naftatoodete ja jookide hind, samal ajal tõusis elektrienergia, elektriseadmete ning kummi- ja plasttoodete hind.

Impordihinnaindeks langes jaanuaris võrreldes detsembriga 0,4 protsenti ja tõusis võrreldes 2018. aasta jaanuariga 0,7 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langes keskmisest enam nahktoodete ja jalanõude, naftatoodete ning ehitusmaterjalide hind, samal ajal tõusis elektrienergia, toormetsa ning põllumajandussaaduste hind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles