Facebook lubab kõigi andmete kustutamise rakendust veel sel aastal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Unsplash

USA suhtlusvõrgustik Facebook lubab veel selle aasta jooksul rakendust, mis võimaldab kasutajal kustutada kõik oma andmed ja sirvimisajaloo, teatas kolmapäeval ettevõtte rahandusjuht David Wehner.

Facebook lubas taolist rakendust juba mitmed kuud tagasi.

Mark Zuckerberg ütles kuu alguses Facebooki 15. sünnipäeval, et peab enda asutatud ettevõtet ühiskonnale suuresti positiivseks jõuks.

Facebooki süüdistatakse manipuleerimises, väärinfo levitamises ning väärkohtlemise ja muude sotsiaalsete probleemide võimendamises. Zuckerbergi sõnul oleks aga viga sotsiaalmeedia ja interneti negatiivset mõju üle rõhutada.

Facebooki kasutab aktiivselt rohkem kui 2,3 miljardit inimest üle maailma. Seal jagavad nad teavet enda ja teiste elust ning loovad sidemeid uute inimestega. Skandaalide lainest hoolimata kasvas Facebooki kasum mullu rekordilise 22 miljardi dollarini ning aastatulu 55 miljardi dollarini.

Zuckerberg tunnistab, et Facebook peab tegema rohkem usalduse taastamiseks ning väärkohtlemise, kuritarvituste ja valeinfo väljajuurimiseks. Sünnipäeval kordas ta lubadust kulutada rohkem «turvalisusele ja julgeolekule».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles