Keskpangad põhjustasid börsiralli

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabloo New Yorgi börsil 30. novembril 2011. aastal, kui aktsiaindeksid kerkisid üle nelja protsendi.
Tabloo New Yorgi börsil 30. novembril 2011. aastal, kui aktsiaindeksid kerkisid üle nelja protsendi. Foto: SCANPIX

Suurriikide keskpankade eilne ühisaktsioon põhjustas Wall Streetil korraliku börsiralli, mis tänaseks on kandunud ka Aasia turgudele.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 4,2 protsenti 12045,68 punktini. Laiemat aktsiaturgu peegeldav S&P 500 indeks 4,3 protsenti 1246,96 punktini. Kolme päevaga on indeks kerkinud 7,6 protsenti, mis on suurim kolmepäevane tõus alates 2009. aasta märtsist.

«Nad panid mootorisse veidi rohkem määrdeainet,» kommenteeris börsil toimuvat Bloombergile investeerimispanga Northern Trust investeerimisstrateeg James McDonalds. «Aktsiaturud on olnud märkimisväärse surve all kartuse tõttu, et rahapoliitika elluviijad mitte midagi ei tee. Ehkki tegemist ei ole lõpliku lahendusega, näitab see siiski nende  soovi suurema finantssegaduse ärahoidmiseks,» lisas McDonalds.

Kuue suurriigi keskpangad korraldasid eile ühisaktsiooni, mis alandas dollari vahetustehingute intressi, USA keskpank lubas vajadusel hõlbustada teiste valuutade saadavust ning Hiina vähendas pankadele ettenähtud reservide mahtu.

Börsiralli jätkus täna ka Aasia turgudel. Jaapani aktsiaindeks Nikkei oli kella üheksaks kerkinud 1,93, Hongkongi börsi indeks aga koguni 5,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles