Graafik: elektri hind kukkus järsult (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruarikuised elektrilinid.
Veebruarikuised elektrilinid. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja/Scanpix

Tarbijad, kelle elektri hind on seotud börsihinnaga võivad veidi kergemalt hingata, sest elektribörsi NordPool Spot Eesti piirkonna keskmine hind langes veebruaris võrrelduna jaanuariga 15 protsenti 47,28 euroni megavatt-tund (4,73 senti kilovatt-tund).

Nii madal oli kuu keskmine hind viimati eelmise aasta oktoobris. Tõsi, eelmise aasta veebruariga võrreldes oli elektri hind siiski üheksa protsenti kallim.

Jaanuaris oli elektri börsihind 55,76 eurot megavatt-tund (5,58 senti kilovatt-tund), mis oli selle kõrgeim hind alates 2010. aasta augustist. Börsipaketi valinud eratarbijate ja väiketarbijate jaoks polnud siis elekter mitte kunagi varem nii kallis olnud.

Kõige madalam hind oli kuu keskmine elektri hind 2015. aasta detsembris – 26,72 eurot megavatt-tund (2,67 senti kilovatt-tund) ehk üle poole odavam kui selle aasta augustis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles