Suvetööle saadetud Botnica tõi sadamale kena kasumi

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäämurdja Botnica.
Jäämurdja Botnica. Foto: Internet

Riigile kuuluv börsifirma Tallinna Sadam teenis mullu 24,4 miljonit eurot puhaskasumit, kuhu suurima panuse andis jäämurdja Botnica tulus ots Kanadas.

Pikalt kai ääres seisnud Botnica töötas eelmise aasta juunist kuni novembri lõpuni Kanada põhjaosas eskort- ja jääseire laevana, kus teenis börsifirmale pea 9 miljonit müügitulu.

Tallinna Sadama käive kasvas mullu 7,7 protsenti ja ulatus 130,6 miljoni euroni. Pea 25 miljoni eurone puhaskasum jäi ülemöödunud aastale veidi alla, seda peamiselt rekorddividendidelt makstud suurema tulumaksukulu tõttu.

Sadama aastane kaubamaht oli 20,6 miljonit tonni, kasvades aastaga 7,4 protsenti. Kokku teenindas sadam mullu 10,6 miljonit reisijat, mis oli 0,6 protsenti rohkem kui aasta varem.

«Oleme saavutatud aasta tulemustega rahul ja täitnud 2018. aastaks seatud kasumieesmärgi. Ühtlasi kinnitame, et suudame 2019. aastal täita dividendipoliitikat ja maksta oma aktsionäridele  lubatud määral dividende,» ütles Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm.

Ettevõtte möödunud aasta märkimisväärseimaks sündmuseks oli aktsiate noteerimine Nasdaq Tallinna börsil Balti põhinimekirjas.

AS Tallinna Sadam kontserni kuuluvad lisaks emaettevõttele veel tütarettevõtted TS Shipping OÜ ja TS Laevad OÜ ning sidusettevõte AS Green Marine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles