Korteriomanikud mures: välja tuleb vahetada 180 miljoni eest uksi (15)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omanike keskliit kahtlustab, et päästeamet saab edaspidi oma suva järgi nõuda korteriuste massilist väljavahetamist.
Omanike keskliit kahtlustab, et päästeamet saab edaspidi oma suva järgi nõuda korteriuste massilist väljavahetamist. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti Omanike Keskliit muretseb, et riik paneb korteriomanike õlule 400 eurose ootamatu kohustuse korteriuks välja vahetada. Päästeamet rahustas ja ütles, et hommepäev kelleltki ukse vahetust nõudma ei hakata. 

Eestis on umbes pool miljonit korteriomandit. Nendest 90 protsenti ehk umbes 450 000 asub majades, mis on ehitatud enne 2000. aastat, kui kehtisid madalamad tuleohutusnõuded.

Möödunud aasta detsembris kohendatud siseministeeriumi määrus (paragrahv 55 lõige 2) keerab aga kodu- ja maaomanike huvide eest seisva keskliidu sõnul kõik pea peale, kuna sunnib vanemaid kortermaju ümber ehitama selliselt, et trepikojad ja keldrid oleks eraldi tuletõkkesektsioonid.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles