Warren Buffett prognoosib: autotööstuse tulevik on elektriline ja seda juhib Hiina (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffet.
Warren Buffet. Foto: LUCAS JACKSON / REUTERS

Ülemaailma kuulus investor Warren Buffett ütles intervjuus CNBCle, et autotööstuses toimub hetkel väga laiaulatuslik innovatsioon elektriautode arengu suunas ning need lähevad massitarbesse enne kui isesõitvad autod.

Buffeti hinnangul pole elektriautodele riigipoolset subsideerimist vajagi, sest turg reguleerib juba ennast ise elektriautode kasuks. «Ma näen Ameerika autotööstuses tugevat ja konsentreeritud liikumist selles suunas ning ma arvan, et meie ettevõtted on nimetatud valdkonnas vägagi agressiivsed,» ütles miljardärist investor. «Elektriautodel on Ameerika tulevikus kindlasti oluline koht ja seda märksa varem kui isesõitvatel autodel.»

Buffet tunnustas ühtlasi Hiina juhtivat rolli elektriautode arengus. Maailma teisena suurim majandus plaanib lisaks hiigelinvesteeringutele, arvukatele regulatsioonidele ja subsideerimistele hakata ka karistama kodanikke õhu saastamise eest ja kehtestada neile saastekvoodid.

«Ma väga pooldan, mida nad keskkonna säästmiseks teevad, kuid usun samas, et me ei pea kõike seda siin Ühendriikides järgi tegema. Turg liigub juba niigi ilma riigi sekkumiseta selles suunas,» leidis Buffet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles