Šveitsi firma kolib müügi Eestisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitsi lipp
Šveitsi lipp Foto: ARND WIEGMANN / REUTERS

Suurettevõtetele tehisintellekti- ja masinõppepõhist analüütikaplatvormi GPS arendav Šveitsi ettevõte Business Investigation SA avab Tallinnas tütarettevõtte, mis hakkab katma müügi- ja teenindustööd Baltikumis, Põhjamaades ja Kesk-Euroopas.

Ettevõte kolib Eestisse ka oma arenduskeskuse, mis palkab lähiaastatel kümneid tehisintellekti- ja masinõppeeksperte, teatas ettevõte. «Käesoleval aastal palkame Tallinnas ilmselt 12-15 inimest, kuid uute turgude ja kiire kasvu taustal tuleb värbamistegevust siin kindlasti jätkata,» rääkis Business Investigationi kaasasutaja Marc Lecoultre.

Kolimise peamise põhjusena toob ettevõte välja Eestis leiduva kompetentsi ning arenenud e-riigi ökosüsteemi, mis asutajate sõnul võiks toetada Business Investigationi nende tootearenduses.

«Tänu oskusteabele ja infrastruktuuridele on Tallinn kõige loogilisem koht, kust alustada laienemist Baltikumi, Põhjalasse ja Kesk-Euroopasse. Lisaks sellele on meil kindlasti huvi otsida tulevikus koostöövõimalusi ka Eesti riigisektoriga, mis on digitaalselt arenenuim maailmas. Meie GPS tehisintellekti- ja masinõppepõhise rakenduse arendamine koostöös Eestiga oleks kindlasti mõlemapoolselt kasulik,» ütles Business Investigation tegevjuht Bruno Ciroussel.

Business Investigationi peakontor asub Glandis, kuid arendustöö toimub ka Lausanne-is ja Yverdon-is asuvate Šveitsi Riikliku Tehnoloogia Instituudi ning Canton de Vaud-i Äri- ja Tehnikaülikooli juures, sest ettevõtte asutajad ja põhiosanikud Bruno Ciroussel ning Marc Lecoultre töötavad samades ülikoolide juures tehisintellekti ja masinõppe professoritena.

Kõnealust tehnoloogiat on ettevõte arendanud juba pea kümme aastat ning on nüüd tootearenduses jõudnud piisavalt kaugele, et käivitada globaalne äritegevus. Praeguseks on Business Investigation oma tegevust laiendanud Prantsusmaale, Saksamaale, Itaaliasse, Tšiilisse, Egiptusesse, Tuneesiasse, Indiasse ja Hiina, kuid Tallinn hakkab selles võrgustikus mängima erilist rolli Business Investigationi IT-arenduskeskusena, kus toimub nende põhitoote GPS edasine arendustöö.

«GPS on tehisintellektil põhinev lahendus, mis kasutab masinõpet tööprotsesside analüüsimiseks aidates seeläbi neid optimeerida ja vähendades nõnda ettevõtte või riigiasutuse ajalist, rahalist ja energiakulu,» ütles Lecoultre. Business Investigationi GPS tarkvara funktsiooniks on prognoosida stsenaariume ning tuvastada lineaarsusi protsessides pakkudes ettevõtetele infot, mille põhjal teha mõistlikumaid otsuseid.

Šveitslaste hinnangul on masinõppe ja tehisintellekti turg alles väljaarenemata ning ei paku veel konkreetseid lahendusi kohalikele tööstustele ja finantsettevõtetele. «Just seetõttu olemegi teinud aastaid teadustööd, et arendada välja tehnoloogia, mis aitaks optimeerida protsesse pankades, kindlustusettevõtetes, tööstustes, raviasutustes, kaubandussektoris, lennujaamades… sektoreid, kus meie süsteemi annab rakendada võibki jääda loetlema,» lisas Ciroussel.

GPS-i tehnoloogiat on rakendatakse praegu sellistes suurettevõtetes nagu Auchan ja Volkswagen ning ka mitmes riigiasutuses nagu Prantsusmaa Töötukassa ja Post ning Tuneesia Toll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles