Moskvas vahistatud USA investor kutsus Putinit sekkuma (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Mikhail Metzel / Mikhail Metzel/TASS

Moskvas pettusekahtluse alusel vahistatud USA ärimehe ja investori asutatud fond kutsus esmaspäeval Vene presidenti Vladimir Putinit isiklikult sekkuma. 

Tuntud USA investor ja investeerimisfondi Baring Vostok rajaja Michael Calvey vahistati veebruari keskpaigas, süüdistus esitati talle eelmisel nädalal. 

Baring Vostok kutsus oma võrgulehel avaldatud kirjas Putinit juhtumit «oma isikliku kontrolli alla võtma, et tagada kõikehõlmav, sõltumatu ja objektiivne uurimine».

Calvey vahistamine vapustas lääne äriringkondi ja põhjustas kartust Venemaal kartust välisinvesteeringute vähenemise ees. 

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov kinnitas esmaspäeval, et Putinit teavitatakse kirjast.

Moskva Basmannõi kohus andis laupäeval korralduse pettuses süüdistatav Calvey kaheks kuuks vahi alla võtta.

Calvey ütles laupäeval kohtuistungil, et tema vastu esitatud süüdistused on ilmselt seotud arbitraažikaasusega, mille Baring Vostok käivitas mõnede Vostotšnõi panga aktsionäride vastu.

15. veebruaril võeti vahi alla ka Abgarjan ja Zjuzin, samuti Baring Vostoki partner Philippe Delpal, Vostotsnõi panga endine juhatuse esimees, nüüdne Norvik panga juhatuse nõunik Aleksei Korditšev ja as Pervoje kollektorskoje bjuro peadirektor Maksim Vladimirov.

Juurdlus süüdistab neid 2,5 miljardi rubla ehk 37 miljoni euro väljapetmises Vostotšnõi pangast, kus Baring Vostokil on kontrollosalus.

Kriminaalasja algatas 13. veebruaril Vene föderaalne julgeolekuteenistus FSB Vostotšnõi panga juhatuse liikme Šerzod Jussupovi avalduse alusel.

Calvey on töötanud Venemaal aastaid ning investeerinud palju riigi tehnoloogiasektorisse, kaasa arvatud veebiotsingufirmasse Yandex.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles