MTA alustab homsest tulumaksu tagastamist

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Sille Annuk

Maksu- ja tolliamet (MTA) alustab homsest tulumaksu tagasi maksmist inimestele, kelle deklaratsioonid on esitatud ja ei vaja täiendavat kontrolli. Esimesel päeval tagastame 12,7 miljonit eurot.

MTA teenuste osakonna teenusejuhi Hannes Udde sõnul tagastatakse igal tööpäeval tulumaksu vähemalt 10 miljoni euro ulatuses. „Kuna ainuüksi esimesel päeval esitatud deklaratsioonide alusel ootab maksutagastust ligi 250 000 inimest summas 90 miljonit eurot, siis palume varuda kannatust, oma tagastuse saavad järgemööda kätte kõik,« rõhutas Udde.

Tänase seisuga on esitatud 505 944 tuludeklaratsiooni ja 422 383 inimest ootab tagastust summas 140,6 miljonit eurot. Seega praeguseks esitatud deklaratsioonide järgi võtab tulumaksu tagastamine aega kuni kolm nädalat.

Märtsis teavitame eraldi veel neid inimesi, kes kasutasid eelmisel aastal maksuvaba tulu lubatust vähem või rohkem, kuid pole siiani deklaratsiooni esitanud. „Kuna osad inimesed ei ole pidanud varem tulusid deklareerima, siis tuletame inimestele meelde, et veel 1. aprillini saab seda teha,» lisas Udde.

Enammakstud tulumaksu tagastamise tähtpäev on 1. juuli. Kui deklareeritakse ettevõtlustulu, kasu vara võõrandamisest, välisriigis saadud tulu ning kui deklareerija on mitteresident, siis on tähtpäevaks 1. oktoober.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles