Koondamised algavad: Luminor sulgeb tänavu Eestis kolm pangakontorit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
11.01.2018. Tallinn. 
Luminor ja klient. 

Luminor bank and customer.
FOTO: EERO VABAMÄGI/EESTI MEEDIA
11.01.2018. Tallinn. Luminor ja klient. Luminor bank and customer. FOTO: EERO VABAMÄGI/EESTI MEEDIA Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Luminor vähendab tänavuse aasta jooksul Balti riikides pangakontorite arvu seniselt 61 kontorilt 35 kontorile, Eestis väheneb kontorite arv seejuures kolme võrra ja alles jääb kaheksa pangakontorit.

Luminor alustab uue tegevusmudeli kasutuselevõtuks kolmes Balti riigis kontorivõrgu ümberkorraldamist. Muudatused viiakse ellu järk-järgult 2019. aasta jooksul. Ümberkujundamise käigus investeerib Luminor teeninduskohtade uude kujundusse ning käivitab Balti riikides klientide soovidest lähtuva uue klienditeeninduse kontseptsiooni, teatas pank.

«Juba praegu võib täheldada, et inimesed käivad klienditeeninduskeskustes üha vähem ning valivad mugavama tee ‒ internetipanga ja mobiilirakenduse,» ütles Luminori jaepanganduse juht Kerli Gabrilovica, kelle sõnul kasutas mullu 80 protsenti Luminori klientidest Balti riikides oma igapäevasteks pangatoiminguteks e- ja kaugkanaleid.

«Juba pooled meie klientidest soovivad saada oma pangakaardid kätte klienditeeninduskeskusese asemel posti teel. Internetimaksete maht suurenes eelmisel aastal 95 protsendi võrra ja 70 protsenti meie klientidest on harjunud paindlike teenindusaegadega, mida pakuvad ennekõike e-kanalid,» selgitas Gabrilovica muudatust.

Praegu on pangal kolmes Balti riigis 61 teeninduspunkti. Eestis on koos peakontoriga kokku 11 teeninduskeskust Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Rakveres, Jõhvis ning sularahavaba nõustamiskeskus Kuressaares.

Pärast muudatuste elluviimist on Luminoril tänavuse aasta lõpus Balti riikides kokku 35 klienditeeninduskeskust ja teeninduspunkti, neist kaheksa Eestis, kümme Lätis ja 17 Leedus. Kokku on kolmes Balti riigis praegu 61 teeninduspunkti.

Kontorivõrgu ümberkujundamise kava hõlmab lähestikku asuvate teeninduskeskuste ühendamist, klienditeenindusmudeli muutmist, panga e-teenuste täiustamist ning klientidele sularahavabade platvormide ja maksesüsteemide tutvustamist.

Seejuures on Luminoril 2019. aastal kavas uuendada iseteeninduspunktide ja sularahaautomaatide võrku. Samuti jätkatakse ühise sularahaautomaatide võrgu loomist kõigis kolmes Balti riigis ning suurendatakse kaugnõustamise ja -teenuste mahtu, et vähendada teeninduskeskustes käijate arvu.

Luminoril ei ole seoses klienditeeninduskeskuste võrgu ümberkujundamisega kavas teha muudatusi igapäevastes pangatoimingutes ega teistes klientidele osutatavates teenustes. Luminor informeerib kliente samm-sammult järgneva aasta jooksul kõigist klienditeeninduskeskuste võrgu ümberkujundamisega seotud muutustest.

Kolmes Balti riigis tegutsev Luminor teatas veebruarikuu alguses, et koondab kõikide juhtimistasandite peale kokku Eestis 130, Lätis 250 ja Leedus 420 ametikohta. Luminoril on Baltimaades praegu kokku umbes 3000 töötajat.

Luminor asutati 2017. aastal, kui ühinesid Nordea ja DNB Baltikumide üksused.

Mullu septembris teatasid Põhjala pangad Nordea ja DNB, et müüvad 60-protsendilise osaluse Baltimaades tegutsevas Luminori pangas USA investeerimishiiu Blackstone erakapitalifondidele, tehingu maht on ligikaudu 1 miljard eurot. Tänavu jaanuaris andis Euroopa Komisjon  erakapitalifirmale selleks ka loa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles