Lepik: Saksamaa paneks soovi korral Euroopa kriisi seisma

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Lepik.
Kristjan Lepik. Foto: Peeter Langovits.

Euroopa kriisi võti on sakslaste käes, kuid tundub, et nad ei taha seda veel seisma panna ja saavutavad seeläbi oma rolli suurenemise Euroopas, ütles finantsekspert Kristjan Lepik.

Lepik rääkis «Ringvaatele» antud intervjuus, et ei usu Saksa marga taas kasutuselevõtmisesse, kuna see oleks väga ebamõistlik otsus ning Saksamaa on eurosse väga palju raha ja aega panustanud, vahendas ERR Uudised.

«Neile on see väga tähtis projekt, Saksamaa oma suure ja tugeva majandusega suudab, kui tahab, eurot nii koos hoida, kui vaja, nii et tegelikult, kui räägime Euroopa kriisist, on sakslaste käes võti see seisma panna, aga tundub, et nad kohe ei taha, sest Kreeka ja Itaalia on laristanud üle oma võimete ja kui nüüd öelda, et võtke raha ja püüdke edaspidi olla kokkuhoidlikumad, ütlevad nad «jajah» ega tee midagi,» märkis Lepik.

Praeguse Itaalia ja Kreeka survestamisega saavutab Saksamaa tema hinnangul selle, et tema roll Euroopas kasvab ning mitte nii hoolikatele riikidele pannakse piiranguid.

«Nad ei taha ka veduri rolli võtta ja ütlevad, et teeme asju koos, aga meie tingimustel, Saksamaa on kujunemas majanduse alustalaks ja tal on võti käes,» nentis ekspert ja lisas, et praegu käib mäng tingimuste endale sobivaks painutamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles