Merkel Läti presidendile: EL-i liikmesriikide ebavõrdsust tuleb vähendada (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Angela Merkel.
Pildil on Angela Merkel. Foto: ODD ANDERSEN / AFP

Saksamaa mõistab vajadust vähendada Euroopa Liidu riikide ja regioonide majanduslikku lõhet, ütles kantsler Angela Merkel kohtumisel Läti presidendi Raimonds Vējonisega.

Vējonis kohtus Merkeliga riigivisiidil Saksamaale ja kohtumisel arutati küsimusi nagu Brexit, Euroopa Parlamendi valimised ja eurotsooni tugevdamine.

Euroopa Liidu 2021-2027. aastate eelarveraamistiku kohta ütles Vējonis, et elustandardite ühtlustamine peab saama selle absoluutseks prioriteediks.

«Läti jaoks ei ole vastuvõetavaid kärpeid ühtekuuluvuspoliitikas, mis on keskmisest kõrgemad ja kaks korda suuremad kui Brexitist tingitud puudujääk,» rõhutas Läti president.

Merkel märkis, et Saksamaa saab aru vajadusest ületada riikide ja regioonide majanduslik lõhe. «Me oleme olnud silmitsi regionaalarenguprobleemidega Ida-Saksamaal ja selle kogemuse põhjal otsime me ka sobilikku lähenemisviisi EL-i mitmeaastase eelarve kõnelustel,» ütles ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles