BMW ja Dailmer asutavad miljardiga ühise autojagamisäri (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW tegevjuht Harald Kruger ja Dailmeri tegevjuht Dieter Zetsche.
BMW tegevjuht Harald Kruger ja Dailmeri tegevjuht Dieter Zetsche. Foto: AXEL SCHMIDT / REUTERS

Saksa autohiiud BMW ja Daimler teatasid reedel, et investeerivad miljard eurot, et ühendada ja laiendada oma autojagamisskeeme DriveNow ja Car2Go.

«Ühendame 14 eduka brändi jõu ja ekspertiisi ja investeerimine üle miljardi euro, et luua uus mängija kiiresti kasvaval linnamobiilsuse turul,» ütles Daimleri tegevjuht Dieter Zetsche.

Kontsernide teatel organiseeritakse ühine «mobiilsusäri» umbes viie ühise äri ümber.

Kliendid saaksid broneerida ühiskasutuses olevaid autosid, tellida takso- ja autojuhiteenust, leida ja maksta parkimiskohtade ja elektriautode laadimispunktide eest ning luua «multimodaalsete» reiside plaane, mis kaasavad ka ühistransporti ja jalgrattaid.

Kõik viis teenust järgiksid BMW brändide nimesid nagu Park Now ja Charge Now.

«Need viis teenust ühinevad järjest rohkem, et luua terviklik mobiilsusteenuste portfell,» ütles BMW tegevjuht Harald Krüger.

Kaugemas tulevikus plaanivad autohiiud hakata pakkuma «täielikult isejuhtivatest elektriautodest koosnevat autoparki, mis laeb ja pargib autonoomselt ja ühendub teiste transpordivormidega,» lisas Krüger.

BMW ja Daimleri autojagamise ja muudel teenustel nagu Park Now ja Mr Taxi on kokku umbes 60 miljonit klienti, teatasid firmad.

Ühisfirma keskuseks saab Berliin ja sellega luuakse «kuni 1000 töökohta üle maailma», lisasid nad.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles