Mereakadeemia otsib partnereid Namiibia turule viimiseks

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taltech Eesti Mereakadeemia esindajad Namiibia delgatsiooniga laevasilla simulaatoris
Taltech Eesti Mereakadeemia esindajad Namiibia delgatsiooniga laevasilla simulaatoris Foto: Dan Heering
  • Interregi europrojekt sillutab Balti mere firmadele teed Namiibiasse
  • Namiibia kaudu loodavad projektipartnerid jõuda teistele Lõuna-Aafrika turgudele
  • Eelistatud valdkonnad on taristuarendus, laevaehitus, taastuvenergeetika ja IKT

Projektiga  seotud küsimuste arutamiseks viibis sel nädalal Tallinnas Namiibia delegatsioon suursaadik Bonny Haufiku juhtimisel. Projektipartnereid võõrustas Taltech Eesti Mereakadeemia. 

Euroopa Liidu programmi Interreg Kesk-Läänemere meetme projekti SME Aisle eesmärgiks on Soome, Eesti, Läti ja Rootsi merendussektori ettevõtete ekspordipotentsiaali kasvatamine Lõuna-Aafrika turul. Projekti kogueelarve on 1,73 miljonit eurot, millest Mereakadeemia osa on 400 tuhat eurot. 

2018. aasta 1. märtsil alanud projekti raames on üks Eesti ettevõtjate delegatsioon Namiibias juba käinud, hetkel jätkuvad konsultatsioonid uute huviliste leidmiseks, teatas projektijuht Vahur Valdna eelmise aasta lõpul.

Projekti juhtpartner on Satakunta University of Applied Sciences Soomest, kel on projekti kodulehe andmetel sügavad kogemused ja tugevad kontaktid Namiibia ärikeskkonnas. Sama koduleht kinnitab, et projekti põhieesmärk tekitada Namiibias turvaline sisenemispunkt Lõuna-Aafrika turule ning laiendada sealtkaudu müüki teistesse piirkonna riikidesse, näiteks Angoolasse, Mosambiiki ja Lõuna-Aafrika Vabariiki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles