Kahtlast raha liigutas kinohuviline ärimees

Harry Tuul
, BNS-i ja Postimehe majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Novgorodtsev
Dmitri Novgorodtsev Foto: vkontakte

Tallinna südames tegutsenud ning Swedbanki musta raha skandaali sattunud ettevõtte taga seisis Peterburi kino- ja kinnisvarahuviline ärimees.

Eile kirjutas Postimees, et 2008. aasta lõpus tegevust alustanud ja pisikeses kontoris tegutsev osaühingu Formus Baltic Swedbankis asuvale kontole kandis kokku pea 100 miljonit eurot ettevõte, mille taust on kahtlane. Maksed laekusid Formusele Suurbritannia ettevõttelt Wireberg Company LLP, mille omanikfirmasid Milltown ja Ireland & Overseas juhtisid Läti kurikuulsad tankistid ning firmad ise on tähtsal kohal näiteks Ukraina endise presidendi Viktor Janukovõtši väidetavates rahapesuskeemides.

Kahtlase firmaga aastaid äri ajanud Formus Baltic tegutseb Eestis siiani, kuigi siis, kui Danske Eesti filiaal oma mitteresidentide äri kokku tõmbas, vähenes hoobilt kaks korda ka Formus Balticu müügitulu. Pikka aega oli ettevõttel kaks osanikku: Hongkongi registreeritud ettevõte Boardwell LTD ning Dmitri Novgorodtsev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles