Browderi parem käsi: teadsime, et Swedbanki liikus musta raha (3)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Browderi partner Vadim Kleiner ütleb, et rahapesukaasuste uurimise puhul on ülioluline, et pankades seda võimaldanud inimesed ka süüdi mõistetaks. FOTO: MIHKEL MARIPUU
Bill Browderi partner Vadim Kleiner ütleb, et rahapesukaasuste uurimise puhul on ülioluline, et pankades seda võimaldanud inimesed ka süüdi mõistetaks. FOTO: MIHKEL MARIPUU Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Hermitage Capital Managementi partner Vadim Kleiner ütleb, et Põhjamaade pankades pestud summasid kasutati tuhandete lobistide palkamiseks. 

Kolmapäeval paljastas Rootsi ringhääling, et Swedbankis võis toimuda ulatuslik ja süstemaatiline rahapesu, mis kestis pea aastakümne ning oli seotud Danske Banki Balti üksustega. Jahmatava uudise valguses kohtusime Vadim Kleineriga, kes on viimased üheksa aastat heitnud koos kolleegi Bill Browderiga valgust kuritegelikule Vene rahale, mis liikus läbi rahapesumasinate Euroopasse. Tema sõnul on rahapesuskandaalide puhul tähtis, et toimunu eest vastutavad pangajuhid saaksid karistatud, teisiti pole võimalik vigast finantssüsteemi parandada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles