Prokuratuur hoiab Swedbanki võimalikul rahapesul silma peal (5)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi peaprokurör Lavly Perling.
Riigi peaprokurör Lavly Perling. Foto: Tairo Lutter

Riigiprokuratuur uurib Swedbankist läbi käinud rahapesukahtlusega miljoneid juba käimasoleva Danske panga menetluse sees ja eraldi uurimist vähemalt praegu veel ei alusta.

«Kuna praegu avaldatud andmed on seotud Danske pangaga, siis kontrollime väiteid Danske menetluse raames. Samas vajadusel ei saa me välistada uue menetluse alustamist või materjalide eraldamist olemasolevast kriminaalmenetlusest,» ütles prokuratuuri pressiesindaja Olja Kivistik.

Ehkki Rootsi suurpanga Swedbanki tippjuhtkond on varem korduvalt avalikult kinnitanud, et neil pole olnud rahapesukahtlusega ettevõtteid kliendiks ning nad pole olnud rahapesuskeemidega kuidagi seotud, paljastab värske andmeleke, et Swedbanki kontode kaudu voolas vähemalt 5,8 miljardi USA dollari jagu kahtlast raha, kirjutas Postimees eile hommikul.

Tänane Postimees kirjutas juba veelgi täpsemalt, et Swedbanki Eesti klientide kontode tähtsus rahapesuskeemides võis olla märkimisväärne – panga kliendid keerutasid siin 180 miljonit eurot kahtlase päritoluga raha. Üks selline ettevõte oli näiteks hulgimüüja Formus Baltic OÜ.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles