Samm WRC rallile lähemale: valitsus andis Rally Estoniale miljoni (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja olid mulluse Rally Estonia suurimad tõmbenumbrid.
Ott Tänak ja Martin Järveoja olid mulluse Rally Estonia suurimad tõmbenumbrid. Foto: Krisjan Teedema

Valitsus otsustas neljapäevasel istungil eraldada valitsuse reservist kultuuriministeeriumile 980 000 eurot autoralli maailmameistrivõisluste sarja ametliku testralli Rally Estonia korraldamiseks.

Taotlust arutati tänavu 31. jaanuari kabinetinõupidamisel, kus valitsus andis sellele oma põhimõttelise toetuse, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

WRC sarja korraldaja tegi Shell Helix Rally Estonia meeskonnale ettepaneku pidada Eestis autoralli maailmameistrivõistluste ametlik testralli, mis toimub 12.–14. juulil Lõuna-Eesti teedel.

«See annab meile suurepärase võimaluse maailmameistrivõistluste ametliku testralli kaudu viia Eesti maailma rallikaardile, tõsta meie tuntust maailmas ja tuua siia kümneid tuhandeid välisturiste, samuti panustab see tugevalt meie majandusse ja regionaalsesse arengusse,» sõnas peaminister Jüri Ratas pärast jaanuarikuist kabinetinõupidamist.

«Rallietapp toob Lõuna-Eestisse kümneid tuhandeid külalisi ning võistlust jälgivad telepildi vahendusel miljonid inimesed üle kogu maailma. See loob ka võimaluse, et juba mõne aasta pärast võiks täide minna unistus näha Ott Tänakut ja Martin Järveoja võistlemas maailmameistrivõistluste etapivõidu nimel siinsamas Eestis,» märkis kultuuriminister Indrek Saar.

Rahandusminister Toomas Tõniste sõnas, et tänu suurele publikuhuvile on võistlusel Eestile ka positiivne majandusmõju. «Mul on hea meel, et Eestis julgetakse ja suudetakse niivõrd suuri spordivõistlusi korraldada. Seetõttu otsustas ka valitsus sellist algatust toetada,» lisas ta.

Rally Estonia järgnevate aastate toetamine selgub riigi eelarvestrateegia aastateks 2020–2023 lisataotluste arutelul sel kevadel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles