Baltic Queen on taas Tallinna-Stockholmi liinil

Maria Joost
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki kruiisilaev Baltic Queen sõidab Tallinna-Stockholmi liinil.
Tallinki kruiisilaev Baltic Queen sõidab Tallinna-Stockholmi liinil. Foto: PRIIT SIMSON / PM/SCANPIX BALTICS

Selle nädala alguses jõudis Poolast Gdanski laevaremonditehasest tagasi Tallink Grupi kruiisilaev Baltic Queen, mis taastab igapäevase laevaliikluse Tallinna ja Stockholmi vahel.

2009. aastal valminud Baltic Queen viidi Poola laevatehasesse korralisse hooldusse jaanuari alguses. Doki käigus uuendati laeval mitu reisijateala, tehti tehnilisi hooldustöid ning paigaldati laevale uuenduslikke lahendusi laeva energiatõhususe ning keskkonnasõbralikkuse suurendamiseks.

Näiteks uuenes laeval täielikult senine kohvik, mis sai Fast Lane-kontseptsiooni, värskenduskuuri tegi läbi laeva Grande Buffet restoran ning uue visuaalse lahenduse ning teeninduskontseptsiooni sai laeva šõubaar Starlight. Lisaks vahetati laeva reisijatealadel välja vaipkatted ning värskendati restorane, baare, kauplusi, koridore ja kajuteid üldiselt.

Tehnilise poole pealt teostati väga mahukas töö ja vahetati välja laeva peamiste käiturite reduktorid ning paigaldati uuema generatsiooni veel rohkemate kasutusvõimalustega jõuülekandeseadmed, mis parandavad laeva manööverdusvõimekust ning suurendavad efektiivsust.

«Pikem kuuenädalane dokis viibimine andis meile sel korral võimaluse teostada mitmeid korralisi ja plaanilisi töid, mis kõik suurendavad reisijate mugavust ning muudavad meie tegevuse säästlikumaks ja keskkonnasõbralikumaks,» lausus Tallink Grupi laevateeninduse juht kapten Tarvi-Carlos Tuulik.

Tallink Grupi laevadest on selle aasta algul korralises hoolduses käinud juba neli: lisaks Baltic Queenile ka kontserni shuttle-laev Star ning kruiisilaevad Silja Symphony ja Galaxy. Oma korralise hoolduse järge ootavad veel kruiisilaevad Victoria I (märts) ja Isabelle (märts/aprill). Viimase viie aasta jooksul on Tallink oma laevade uuendusprogrammi investeerinud ligi 80 miljonit eurot.

Veebruari alguses korraldas Tallinki tütarettevõte Soomes Helsingi Makasiini terminalis oksjoni, mille käigus müüdi huvilistele Silja Symphony ning Silja Serenade hiljutiste hoolduste käigus maha kantud esemeid, sealhulgas baaride ja restoranide silte, toole, maale ja isegi kajutite numbreid. Oksjoni tulemusena kogutud 7000 eurot annetati heategevusorganisatsioonile Helsinkin Missio, mis pakub Soomes tuge üksilduses olevatele inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles