Maailma rikkaima pere vara kasvas eile 3,3 miljardi dollari võrra (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma rikkaim perekond. Vasakul Rob Walton, keskel Alice Walton ja paremal Jim Walton.
Maailma rikkaim perekond. Vasakul Rob Walton, keskel Alice Walton ja paremal Jim Walton. Foto: Getty Images

Maailma suurima jaekaubaketi Walmart neljanda kvartali tulemused olid väga head, mis kergitas ettevõtte aktsiat 2,2 protsenti.

Bloombergi miljardäride indeksi andmetel kasvas ettevõtte suuromanike, perekond Waltonite vara väärtus kokku 3,3 miljardi dollari võrra 175,2 miljardi dollarini. Aasta algusega võrreldes on maailma rikkaima pere vara kasvanud 14 miljardi dollari võrra.

Waltonite vara kasvas ajal, mil mõned poliitikud on kutsunud üles ülirikaste rahakotti õgvendama. Senaator Bernie Sandors, kes teatas eile, et plaanib kandideerida USA presidendiks, on kritiseerinud Waltonite perekonda tema jõukuse pärast.

«Waltonite perekond teenib minutis rohkem kui Walmarti töötajad terve aasta jooksul,» kirjutas Sandors 14. veebruaril Twitteris. «See on see, mida me mõtleme kui räägime kreenis majandusest.»

Waltonite perekonnal on kokku 1,5 miljardit Walmarti aktsiat, mida nad omavad kahe valdusettevõtte kaudu. Valdusettevõtted kuuluvad peamiselt ettevõtte asutaja Sam Waltoni lastele Rob, Jim ja Alice Waltonile. Nende vara väärtus on kokku 141,5 miljardit dollarit. Sam Waltoni teised pärijad on Lucas ja Christy WAlton, Nancy Walton Laurie ja Ann Walton Kroenke. Nende vara kasvas eile kokku 676,9 miljoni dollari võrra.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles