Coop on huvitatud Danske laenuportfellist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coop Pank.
Coop Pank. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Ühistulise Coop Panga juhi Margus Rinki sõnul on Coopil plaan soetada osa sulgemisele mineva Danske Banki Eesti filiaali laenuportfellist.

«Danske filiaali sulgemine puudutab veel umbes 15 000 hoiustajat ja 12 000 laenuklienti. Tegu on atraktiivse võimalusega laenuportfelli suurendamiseks. Meile on kindlasti huvitav mõte ka Danske olemasoleva laenuportfelli ostmine,» ütles Rink BNS-ile.

Lisaks laenuportfelli soetamisele loodab Coop Danske sulgemisest saada juurde ka hoiusekliente. «Lisaks pakume Danske era- ja äriklientide jaoks atraktiivseid tingimusi hoiustamiseks ja kutsuda neid sisuliselt üle tee asuvasse Coop Panka,» märkis Rink.

Samas sõnas Rink, et kuivõrd Danske on oma Eesti tegevust lõpetanud juba viimased kaks aastat, on enamus Danske kliente endale igapäevasteks arveldusteks uue kodupanga leidnud. «Coop Panga turuletulek langes samasse aega ja rõõm on tõdeda, et paljud kliendid on Coop Panga endale sobivaks pangaks valinud,» sõnas ta.

Finantsinspektsiooni (FI) juhatus tegi teisipäeval Danske Bankile ettekirjutuse, millega keelas panga filiaali tegevuse Eestis. Pank peab enda tegevuse Eestis lõpetama kaheksa kuu jooksul alates ettekirjutuse tegemisest, arvestades seejuures filiaali praeguste klientide huve, teatas FI.

Aastatel 2007-2015 on Danske Banki Eesti filiaali kaudu toimunud tehinguid 200 miljardi euro eest ning paljusid nendest tehingutest peetakse praegusel hetkel kahtlasteks.

Eesti kapitalil põhinev Coop Pank on üks viiest Eestis tegutsevast universaalpangast. Panga enamusosanikuks on kodumaine kaubanduskett Coop Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles