Danske Bank sulgeb kõik Baltimaade ja Venemaa ärid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske emapank Kopenhaagenis.
Danske emapank Kopenhaagenis. Foto: Mads Claus Rasmussen

Danske Bank otsustas sulgeda kõik oma tegevused Balti riikides ja Venemaal.

Järgnevalt Eesti filiaali kaudu aastatel 2007 kuni 2015 toimunud kahtlastele rahaliigutamistele, otsustas Eesti Finantsinspektsioon keelata Danske Banki Eesti filiaalil tegutsemise, millega Danske Bank nõustub, teatas Danske Kopenhaageni börsile.

«Me tunnistame, et võimalik rahapesu juhtum Eestis on negatiivselt mõjutanud Eesti ühiskonda ning me tunnustame Eesti Finantsinspektsiooni otsust selle taustal sulgeda meie Eesti filiaali tegevus,» ütles Danske ajutine tegevjuht Jesper Nielsen.

Finantsinspektsiooni otsusest iseseisvalt ja lähtuvalt Danske Banki strateegilisest otsusest keskenduda Põhjamaade turule, on Danske Bank pikalt kaalutlenud, mida teha oma Baltimaade ja Venemaa äridega. Nüüd otsustas Danske sulgeda kõik sealsed tegevused, teatas pank.

Ainsa erandina jätkab tegevust Leedus asuv Danske Banki teenuskeskus, mis osutab mitmeid Danske Banki jaoks olulisi üldiseid administratiivseid teenuseid.

Finantsinspektsiooni (FI) juhatus tegi teisipäeval Danske Bankile ettekirjutuse, millega keelas panga filiaali tegevuse Eestis. Pank peab enda tegevuse Eestis lõpetama kaheksa kuu jooksul alates ettekirjutuse tegemisest, arvestades seejuures filiaali praeguste klientide huve, teatas FI.

Aastatel 2007-2015 on Danske Banki Eesti filiaali kaudu toimunud tehinguid 200 miljardi euro eest ning paljusid nendest tehingutest peetakse praegusel hetkel kahtlasteks.

Skandaali tõttu astus ametist tagasi Danske Banki juht Thomas Borgen ning mitmel pool Euroopas Liidus on võetud suurema tähelepanu alla finantssektorit puudutavad reeglid ja kontrollmehhanismid.

Danske on rahapesuskandaali tõttu uurimise all Taanis, Eestis, Prantsusmaal, Saksamaal, Ühendkuningriigis ja Ameerika Ühendriikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles