Nüüdsest saab ettevõtjaportaalis korraga registreerida ettevõtte, käibemaksukohustuse ja töötajad

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äriregistri ettevõtjaportaal
Äriregistri ettevõtjaportaal Foto: Kuvatõmmis portaalist

Äriregistri ettevõtjaportaalis saab nüüdsest uue ettevõtte asutamise käigus registreerida loodav isik kohe ka käibemaksukohustuslaseks ning anda teada sinna tööle asuvad inimesed.

Kui varasemalt tuli pärast uue juriidilise isiku äriregistrisse kandmist esitada e-maksuametis eraldi avaldused käibemaksukohustuslaseks või töötajate registreerimiseks, siis nüüd on loodud kompaktne teenus, mis võimaldab ettevõtjal need toimingud ära teha ühes keskkonnas, teatas justiitsministeerium.

Kohustus käibemaksukohuslaseks registreerida tekib alates päevast, kui käive ületab 40 000 eurot kalendriaasta algusest arvates. Ettevõtjad, kes teavad juba ette, et see piir peagi täitub, saavad soovi korral uue juriidilise isiku registrisse kandmisel esitada koheselt avalduse maksu- ja tolliametile käibemaksukohustuslaseks registreerimiseks.

Teise uuendusena saab ettevõtjaportaalis uue juriidilise isiku registreerimise käigus registreerida ka töötajad. Töötajate andmete teatamine on samuti vabatahtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles