Madis Mülleri kõige põnevam asi, mida Eestis teha (2)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Müller oli just hommikul vaadanud järele, et umbes 70 protsenti inimestest usaldab täielikult või pigem usaldab Eesti Panka, mis on põhiseaduslike institutsioonide seas parim tulemus. «Seega ei ole meie seis väga halb,» ütleb Müller.
Madis Müller oli just hommikul vaadanud järele, et umbes 70 protsenti inimestest usaldab täielikult või pigem usaldab Eesti Panka, mis on põhiseaduslike institutsioonide seas parim tulemus. «Seega ei ole meie seis väga halb,» ütleb Müller. Foto: Erik Tikan

Kui USAs finantskorporatsioonis töötanud Madis Müllerile tehti 2011. aastal ettepanek Eesti Panga asepresidendiks tulla, tundus riigi taastamise ajal juba Eesti rahandus- ja peaministri nõunikuna töötada jõudnud mehele see töö kõige põnevama asjana, mida Eestis teha. Nüüd on Eesti Panga presidendi tool tema jaoks käegakatsutav.

Ehkki aeg-ajalt kuuleb teid raadiost, näeb telerist ja ajalehes trükitakse ära teie pilt, ei teata teid ikka hästi. Tutvustage ennast lühidalt. Kust pärit olete, milline haridus ja töökogemus teil on?

Kuigi paar esimest eluaastat elasin Sakus, olen põhimõtteliselt Tallinna poiss. Koolis käisin Mustamäel, tänases saksa gümnaasiumis, tol ajal 54. keskkoolis. Seal oli saksa keele eriklass. Saksa keelt pole ma küll pärast keskkooli eriti kasutada saanud, aga nüüd, kui on palju Frankfurdis käimist, on natuke abiks ikka. Vähemalt restoranis.

1990. aastate alguses tundus kõik turumajandusega seonduv uus ja põnev. Keskkooli ajal käisin õhtuti Mainori majanduskoolis. Tänu sellele sain keskkooli ajal mingisuguse põhja alla, et ülikoolis oli lihtsam ja sai osaliselt tööd teha. Kuna Mainori koolis läks mul hästi, anti mulle kaasa mingi stipendium, mida sai kasutada ainult haridustee rahastamiseks. Siis mõtlesin, et mul on võimalik minna erakooli. Kuna EBSi sisseastumiseksamid toimusid enne Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli omi ning ma sain EBSi suurepäraste tulemustega sisse, esimene kooliraha oli juba olemas ning parasjagu algas vist Rock Summer, otsustasin minna festivalile ja ülikooliks jäi EBS.

Kooliskäimise rahastamiseks sai ülikooli ajal tehtud poole kohaga mitut tööd, edasi sattusin rahandusministeeriumisse, kus olin minister Siim Kallase nõunik. See oli väga põnev.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles