Emapuhkuselt naasnu käis maksuametiga läbi pika ja inetu kohtuvaidluse (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet.
Maksu- ja tolliamet. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Maksu- ja tolliamet (MTA) on kohtu otsusel diskrimineerinud mitut töötajat, pakkudes näiteks lapsehoolduspuhkuselt naasjale varasemast madalamat ametikohta, muuhulgas töötasu ajakohastamata. Maksuamet kinnitab, et on juhtumist õppinud.

Nii juhtus näiteks MTA Rapla osakonnas kohtujuristina töötanud Anneli Metsaluga, kes oli kokku seitse aastat lapsega kodus ja tööle naastes pidi leppima mitmete ebameeldivustega, muuhulgas väiksema palga ja hiljem ka vallandamisega, kirjutab ERR.

Hakkaja naine pöördus nii võrdõigusvoliniku poole ning pärast seda ka kohtusse, kus saavutas pärast eri kohtuastmes põrgatamist selle, et maksuamet pidi talle kokku maksma 13 600 eurot hüvitist töölepingu lõpetamise ja moraalse kahju tekitamise pärast.

Lõpptulemusega rahuolematu Metsalu tõdes, et enim häirib teda see, et ehkki tööandja ehk maksuamet tunnistas diskrimineerimist, pole temalt isegi mitte vabandust palutud. 

Praegu on Metsalu töötu ja kuna maksuamet vallandas ta sisuliselt pettuse ja varguse paragrahviga, ei ole tal enda arvates lootustki tööd leida.

Pikemalt loe Metsaluga juhtunust ERRist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles