Maksupalavik: veerand miljonit inimest on tulud deklareerinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
e-maksuamet
e-maksuamet Foto: emta.ee

Esimese ööpäevaga deklareeris oma tulud e-maksuametis umbes 226 000 inimest. Kokku on tänavu deklareerijaid umbes 700 000. 

Esitatud deklaratsioonidest on tagasimakstav summa 74 miljonit eurot ja juurdemakstav summa 2,3 miljonit eurot, ütles maksu- ja tolliameti pressiesindaja BNS-ile.

Kuigi maksuameti sõnul pidi tulude deklareerimine algama 15. veebruari südaööl, sai seda teha juba 14. veebruari õhtupoolikul.

Maksuameti pressiesindaja Rainer Lauritsa sõnul oli koormus süsteemidele suur juba enne tuludeklareerimise rakenduse avamist, kuna inimesed tulid vaatama, kas nad saavad seda juba teha.

Seetõttu tekkis eile pärastlõunal olukordi, kus osa kasutajaid jäi e-maksuameti järjekorda. Ka peale rakenduse avamist esines hetki, kus kõik soovijad korraga löögile enam ei pääsenud.

«Kuigi koormus oli suur, siis kõik meie andmebaasid ja rakendused pidasid koormusele ilusti vastu. Südaööks olid juba 100 000 inimest oma deklaratsiooni esitanud. Ainuke hingetõmbeaeg oli kella 2–3 vahel, kui laekus alla 1000 deklaratsiooni,» kirjeldas Laurits.

Need, kes on tulud deklareerinud, hakkavad raha tagasi saama alates 26. veebruarist. Deklaratsiooni esitamise tähtaeg on 1. aprill.

Täiendavate maksete ja tagasimaksete tähtaeg on 1. juuli. FIEdele ning vara võõrandamise või välistulude korral on maksu tasumise ja tagastamise tähtaeg 1. oktoober.

Kokku tagastab maksuamet tänavu inimestele eeldatavalt ligi 200 miljonit eurot, mis sisaldab nii aasta jooksul vähem kasutatud maksuvaba tulu kui ka üldisi maksusoodustusi, mida saab tuludest maha arvata.

Tulumaksu peab juurde maksma umbes 62 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles