Raimond Kaljulaid on kahe käega turismimaksu poolt, Toomas Kivimägi leiab, et see on saatanast (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid vanalinnas.
Turistid vanalinnas. Foto: Mihkel Maripuu

On muret tekitav, et üha vähem soomlasi külastab Eestit ja nii juba teist aastat järjest. Kuidas meelitada siia turiste ja kui teretulnud on üldse õllekäru järele tõttavad reisisellid, selle üle diskuteerisid seekordses saates «Esimene stuudio» keskerakondlane Raimond Kaljulaid ja reformierakondlane Toomas Kivimägi.

Raimond Kaljulaid märkis, et praegu ei ole omavalitsustel peaaegu võimalust endal maksutulu koguda, ent turismimaks oleks võimalus saada meid külastavatelt turistidelt tulu ja investeerida see näiteks turismi edendamisse.

«Ma arvan, et eriti võiksid turismimaksust olla huvitatud väljaspool Tallinna asuvad omavalitsused, kellele see võiks olla ka lisatuluallikas, millest vastupidi, ennast kui sihtpunkti tutvustada,» märkis Kaljulaid.

Toomas Kivimägi seevastu avaldas imestust, kui leigelt suhtub võimul olev Keskerakond sellesse, et turistide arv Eestis langes ka mullu.

«Mis puudutab turismimaksu – see on saatanast ajal, kui välisturistide arv on languses. Ja mida teeb Keskerakond – keerame kruvi juurde, paneme makse peale!» kritiseeris Kivimägi.

Kivimägi sõnul ei pea olema akadeemik, saamaks aru, mida see tähendab – turistide arv langeb veelgi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles