Netipiraadid peavad telekanalitele valuraha maksma

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piraadid vahendasid veebis Eesti telekanalite pilti kaheksa euro eest kuus.
Piraadid vahendasid veebis Eesti telekanalite pilti kaheksa euro eest kuus. Foto: Kuvatõmmis

Kolossaalse hulga telekanaleid ja filme netiavarustesse paisanud mehed peavad suurte Eesti kanalite omanikele maksma kümneid tuhandeid eurosid.

Harju maakohus mõistis Sölve Sarapiku (52) ja Süne Trepi (41) telepildi taasedastamises süüdi ja karistas neid kokkuleppemenetluses poole aasta pikkuse tingimisi vangistusega. Karistust ei pöörata täitmisele, kui Sarapik ei pane viie ja Trepp kahe aasta jooksul toime uut kuritegu.

Ühtlasi karistas kohus Sarapiku ettevõtet 4000 euro suuruse rahatrahviga. Ka konfiskeeriti neilt kogu tehnika, sealhulgas arvutid, kõvakettad ja serverid, mille abil nad telekanaleid striimisid.

Pealtnäha süütu tegevus läheb meestele väga kalliks maksma. Kõigi telekanalite emafirmad esitasid nende vastu tsiviilhagi. Postimees Grupile peavad piraadid maksma 3800, Wide Media OÜ-le 10 000 ning TV Play Balticsile 30 000 eurot. Kumbki peab tasuma poole summast.

Arvestades aga kahju ulatust, on hüvitis küllalt tagasihoidlik. Uurimise käigus rehkendati kokku, et neile kolmele firmale tekitati aastate jooksul varalist kahju rohkem kui 100 000 euro eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles