Firmad hädas: töötajad jalutavad päevapealt ametipostilt minema (17)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üha enam tuleb ette olukordi, kus töötajad jalutavad lihtsalt minema. 
Üha enam tuleb ette olukordi, kus töötajad jalutavad lihtsalt minema. Foto: Meelis Meilbaum

Ettevõtjate sõnul on tööjõupuudus jõudnud kriitilise piirini – on juhtumeid, et töötajad kõnnivad lihtsalt minema ega tule isegi viimasele palgale järele.

«Varem oli nii, et kui töötaja sai mingi jamaga hakkama, ei tulnud näiteks tööle kohale, siis ma sain teda korrale kutsuda. Nüüd ei julge noomidagi, sest suure tõenäosusega ei tule ta siis homme tagasi,» kirjeldas anonüümseks jääda sooviv Tartumaa ehitusfirma juht.

Tööjõupuudusega on ta pikalt kokku puutunud, kuid viimastel aastatel on olukord tema sõnul päris hulluks läinud. «Mul on olnud mitu juhust, kus töötaja läheb minema ega tule isegi viimastele rahadele järele. Nad kaovad lihtsalt ära,» kurtis ettevõtja. Töökuulutusi hoiab ta endiselt üleval, kusjuures plaanis on palgata vajaminevast igaks juhuks rohkem töölisi. «Ma olen juba arvestanud sellega, et osa palgatuid lihtsalt lahkub,» selgitas ta.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles