Kohus mõistis Eesti Raudtee endise tippjuhi tingimisi vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Süld.
Indrek Süld. Foto: Väinu Rozental / Äripäev

Harju maakohus mõistis neljapäeval Eesti Raudtee endise side- ja turvanguameti juhataja Indrek Süldi ja Autsec OÜ juhatuse liikme Raivo Lille tingimisi vangi.

Kohus tunnistas Süldi süüdi eriti suures ulatuses toimingupiirangu rikkumises, eriti suures ulatuses riigihangete teostamise nõuete rikkumises ja riigihangetes konkurentsi kahjustavale teole, dokumendi võltsimisele ja võltsitud dokumendi kasutamisele kihutamises ning karistas teda tingimisi kahe aasta, 11 kuu ja 27 päeva pikkuse vangistusega.

Kohus tunnistas OÜ Autseci süüdi konkurentsi kahjustava kuriteo toimepanemises ning mõistis rahalise karistuse 45 000 eurot ning Autseci juhatuse liikme Raivo Lille süüdi eriti suures ulatuses toimingupiirangu rikkumisele kaasaaitamises ja konkurentsi kahjustava teo toimepanemises ning karistas teda tingimisi ühe aasta, 11 kuu ja 27 päeva pikkuse vangistusega.

Riigiprokurör Inna Ombler ütles BNS-ile, et ta on Harju maakohtu tehtud otsusega rahul. «Otsuses leiti, et Indrek Sülla, Raivo Lille ja Autsec OÜ süü on kõigis neile esitatud süüdistuse punktides tõendatud. Lisaks nõustus kohus ka prokuratuuri ettepanekutega karistuste osas. Kohtuotsus ei ole veel jõustunud, seega võtab prokuratuur aega, et põhjaliku ja mahuka lahendiga tutvuda,» lisas Ombler.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi teenis Süld Eesti Raudtees töötades varalist tulu ka Autsec OÜ-st, mis osales Eesti Raudtee poolt korraldatud hangetel ning osutus oma pakkumistega mitmel korral ka edukaks.

Süldi tööülesannete hulka Eesti Raudtees kuulus muuhulgas riigihangete hankedokumentide ettevalmistamine, pakkumiste hindamine ja lepingutingimuste heakskiitmine.

Süüdistuse kohaselt pani Süld kuriteod toime alates 2014. aasta algusest kuni 2016. aasta märtsini ning need puudutasid üheksat Eesti Raudtee korraldatud raudtee ülesõitude automaatikaga seotud riigihanget, mille kogumaksumus oli üle kahe miljoni euro.

Riigiprokuratuur süüdistas OÜ-d Autsec konkurentsi kahjustava kuriteo toimepanemises ning selle juhatuse liiget Raivo Lille eriti suures ulatuses toimingupiirangu rikkumisele kaasaaitamises ja konkurentsi kahjustava teo toimepanemises.

Kriminaalasja uuris kaitsepolitsei ja uurimist juhtis riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles